Παραδοσιακό Καϊμάκι από την FoodStuff
Η FoodStuff παρουσιάζει τη ΒΑΣΗ ΚΑΪΜΑΚΙ 100, το μοναδικό προϊόν για παρασκευή παραδοσιακού παγωτού καϊμάκι με Ελληνικό σαλέπι και Μαστίχα Χίου. Προσφέρει πλούσιο άρωμα και μαστιχωτή υφή, διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στη βιτρίνα και παραμένει ιδανικά βελούδινο και κρεμώδες.
Συνταγή χρήσης
- 100 γρ. ΒΑΣΗ ΚΑΪΜΑΚΙ 100
- 1 κιλό γάλα
- 280 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. γλυκόζη/ιμβερτοσάκχαρο
Οδηγίες Παρασκευής
- Στον παστεριωτή τοποθετούμε το γάλα και τη γλυκόζη και θερμαίνουμε στους 50°C.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την οποία έχουμε αναμίξει με τη βάση ΚΑΪΜΑΚΙ 100.
- Παστεριώνουμε το μείγμα στους 84°C.
- Ψύχουμε και στους 50°C προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία στους 4°C.
- Ακολουθούμε τη διαδικασία ωρίμανσης για 24 ώρες (προαιρετικά).
- Πήζουμε το παγωτό στην παγωτομηχανή.
- Καταψύχουμε στους -25°C.
- Σερβίρουμε σε βιτρίνα στους -15°C.