ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
Υλικά:
- 1 κιλό μίγμα ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
- 320-350 γρ. νερό
- 100 γρ. νωπή μαγιά ή 35 γρ. ξηρή μαγιά
- 80 γρ. μαργαρίνη μαλακή ή βούτυρο 82% λιωμένο
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο στο μίξερ μαζί, σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά με το γάντζο ή σε ταχυζυμωτήριο και για 15 λεπτά στη γρήγορη.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί και κόβουμε σε τεμάχια επιθυμητού μεγέθους.
- Πλάθουμε πλεξούδες ή στρογγυλά τσουρέκια και τοποθετούμε στη στόφα με ατμό για περίπου μισή ώρα.
- Ψήνουμε στους 160°C σε φούρνο προθερμασμένο για χρόνο ανάλογο του μεγέθους.
Semifreddo πολίτικο
Υλικά:
- 250 γρ. Μίγμα Semifreddo πολίτικο
- 1000 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% (ή 500 γρ. φυτική κρέμα με 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%)
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε την κρέμα με το μίγμα στο μίξερ με το σύρμα στην γρήγορη ταχύτητα έως ότου γίνει ημίρευστη (όχι σφικτή).
- Στη συνέχεια καταψύχουμε.
Σύνθεση:
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες, το τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε φούρνο για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Προσθέτουμε σιρόπι (29 B) και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα μας Semifreddo πολίτικο και τοποθετούμε με σακούλα Ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ, μικρές μπάλες.
- Διακοσμούμε με κανέλα και φυστίκι αιγίνης.