Αυθεντικό Ιταλικό Panettone

Οι γιορτές πλησιάζουν και η ανυπομονησία για τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά κορυφώνεται!

Εντυπωσιάστε και φέτος με το Αυθεντικό Ιταλικό Panettone της Foodstuff — ένα γλυκό σύμβολο των Χριστουγέννων, με βουτυρένιο άρωμα, μεταξένια υφή και πλούσια γεύση που λιώνει στο στόμα.

Η αφράτη του δομή σε συνδυασμό με την παραδοσιακή του γεύση θα σας ταξιδέψουν στο μαγευτικό Μιλάνο,
ενώ το εύκολο ζύμωμα και η μεγάλη διατηρησιμότητα που προσφέρει, το καθιστούν την ιδανική επιλογή για κάθε επαγγελματία ζαχαροπλάστη που θέλει να ξεχωρίσει με αυθεντικό αποτέλεσμα και σταθερή ποιότητα.

Με την υπογραφή Foodstuff, η επιτυχία στις γιορτινές σας δημιουργίες είναι εγγυημένη

Δείτε παρακάτω τη συνταγή και δημιουργήστε το δικό σας Panettone που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

PANETTONE MIX

ΥΛΙΚΑ:
1200 γρ. PANETTONE MIX
500 γρ. Νερό
330 γρ. Κρόκοι αυγού
100 γρ. Βούτυρο 82%
50 γρ. Μαγία χρυσή

800 γρ. PANETTONE MIX
270 γρ. Κρόκοι αυγού
200 γρ. Ασπράδι αυγού
100 γρ. Ιμβερτοζάχαρο
200 γρ. Βούτυρο 82%
100 γρ. Βούτυρο 82%
900 γρ. Κύβοι πορτοκάλι και σταφίδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε στο μίξερ ή στο ταχυζυμωτήριο το μίγμα PANETTONE, το νερό, το βούτυρο και τη μαγιά. Ζυμώνετε για μερικά λεπτά μέχρι να σχηματιστει ζύμη και μετά προσθέτετε σε 3 στάδια τους κρόκους. Όταν πάρει και τους τελευταίους κροκούς σταματάτε το ζύμωμα και το βάζετε στην άκρη σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα. Πρέπει να διπλασιαστεί ή ακόμα και να τριπλασιαστεί ο όγκος.
Μετά από 1 ώρα βάζετε το παραπάνω προζύμι και ζυμώνετε μαζί με το μίγμα PANETTONE (800 γρ.), το ασπράδι, το ιμβερτοζάχαρο και το βούτυρο (200 γρ.). Μόλις σχηματιστεί ζύμη προσθέτετε τους κρόκους σε 3 στάδια. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο (100 γρ.) και μετά τους κύβους πορτοκαλί με τις σταφίδες.
Βγάζετε από το μίξερ και βάζετε στην άκρη σκεπασμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά να ξεκούραστεί.
Μετά από 30 λεπτά παίρνετε το ζυμάρι και κόβετε τεμάχια 550 με 600 γρ.
Βάζετε σε φόρμες πανετόνε διαμέτρου 11×15 cm και μετά στην στόφα στους 32 βαθμους κελσίου και 75% υγρασία έως ότου η κορυφή του ζυμαριού φτάσει σχεδόν στην κορυφή της φόρμας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155 με 160 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
Μόλις βγουν από τον φούρνο πρέπει να τα κρεμάσετε ανάποδα χρησιμοποιώντας βέργες για 6 με 8 ώρες.

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι προσφορές, νέα προϊόντα και συνταγές!

Email Icon

Η εταιρεία μας διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000:2005 και ISO 9001:2015, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας πληρούν και ξεπερνούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και διαχείρισης.