ΜΙΓΜΑ Α
-1000 γρ. ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
-750 γρ. γάλα
-200 γρ. μαγιά νωπή
-100 γρ. αλεύρι σουπερ δυνατό
ΜΙΓΜΑ Β
-1100 γρ. ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
-550 γρ. βούτυρο 82% (θερμοκρασία περιβάλλοντος)
-200 γρ. αμυγδαλόπαστα
ΜΙΓΜΑ Γ
-1000 γρ. σταφίδα ξανθιά
-500 γρ. Cranberry
-800 γρ. κύβοι φρούτων
-300 γρ. αμύγδαλο ολόκληρο ελαφρώς ψημένο
-5 γρ. κανέλα σε σκόνη
-200 γρ. κονιάκ/ρούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα υλικά του μίγματος Γ (σταφίδα, cranberry, κύβοι φρούτων, αμύγδαλο, κανέλα και ρούμι ή κονιάκ) σε μια λεκάνη και τα ανακατεύετε για να πάει παντού το αλκοόλ και η κανέλα. Καλό είναι να τα έχετε μουλιάσει από την προηγούμενη μέρα.
Ζυμώνετε τα υλικά του μίγματος Α (ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, γάλα, μαγιά νωπή και αλεύρι) για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στην γρήγορη.
Αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βάζετε το μίγμα Α με τα υλικά του μίγματος Β (ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, βούτυρο 82% και αμυγδαλόπαστα) και ζυμώνετε για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.
Όταν γίνει ζυμάρι προσθέτετε τα υλικά του μίγματος Γ και ανακατεύετε ακόμα για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Αφήνετε κα ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Κόβετε την ζύμη σε κομμάτια 600 γρ.
Ανοίγετε την ζύμη σε τετράγωνο φύλλο.
Ζυγίζετε 120 γρ. αμυγδαλόπαστα και την κάνετε μπαστούνι.
Την τοποθετείτε στην άκρη του τετραγώνου ζυμαριού και διπλώνετε στα 3.
Σοφάρετε για 50 λεπτά περίπου.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 με 35 λεπτά.
Μόλις βγει από τον φούρνο έχετε λιωμένο ζεσταμένο βούτυρο 82% και περνάτε το ζεστό stollen.
Αμέσως μετά το περνάτε από ζάχαρη κρυσταλλική.
Αφού κρυώσει το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.