ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Υλικά:
-1 κιλό μίγμα ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
-320-350 γρ. νερό
-100 γρ. νωπή μαγιά ή 35 γρ. ξηρή μαγιά
-80 γρ. μαργαρίνη μαλακή ή βούτυρο 82% λιωμένο

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο στο μίξερ μαζί, σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά με το γάντζο ή σε ταχυζυμωτήριο και για15 λεπτά στη γρήγορη.
Προς το τέλοςπροσθέτουμε το βούτυρο.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί και κόβουμε σε τεμάχια επιθυμητού μεγέθους.
Πλάθουμε πλεξούδες ή στρογγυλά τσουρέκια και τοποθετούμε στη στόφα με ατμό για περίπου μισή ώρα.
Ψήνουμε στους 160οC σε φούρνο προθερμασμένο για χρόνο ανάλογο του μεγέθους.

Semifreddo πολίτικο

Υλικά:
-250 γρ. Μίγμα Semifreddo πολίτικο
-1000 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% ( ή 500γρ φυτικήκρέμα με 500γρ κρέμα γάλακτος 35%)

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε την κρέμα με το μίγμα στο μίξερ με το σύρμα στην γρήγορη ταχύτητα έως ότου γίνει ημίρευστη (όχι σφικτή).
Στη συνέχεια καταψύχουμε

 

Σύνθεση:

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες, το τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε φούρνο για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς. Προσθέτουμε σιρόπι(29 B) και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας Semifreddo πολίτικο και τοποθετούμε με σακούλα Ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ,μικρές μπάλες.
Διακοσμούμε με κανέλλα και φυστίκι αιγίνης.